Харківські поліцейські перевіряють інформацію про замінування 3 райадміністрацій

16:51, 23 кві. 2019
 
Харківські поліцейські перевіряють інформацію про замінування 3 райадміністрацій

Сьогодні, 23 квітня, харківські поліцейські отримали повідомлення про замінування 4 об’єктів. Це школа №38, та будівлі трьох районних адміністрацій: Новобаварського, Основ’янського та Холодногірського.

Про це повідомила речниця поліції області Оксана Калмикова. За її словами, повідомлення про вибухівку у школі №38, це на вулиці Харківських дивізій, отримала адміністрація школи на електронну пошту. Це сталося о 10.30. Туди виїхали оперативники та вибухотехніки.

З приміщення школи евакуювали 550 дітей та 50 працівників, розповів директор Олександр Поклонський. Вн каже: тоді учні були на заняттях, урок скасували говорить директор школи.

«Приїжджали поліція, підрозділи ДСНС на пожежній машині, кінологи. Евакуацію проводили. Три з половиною хвилини і діти були вишикувані перед центральним входом до школи і відправлені на спортивний майданчик. Ми на лінійці у мегафон повідомили, що у нас йдуть навчання наші традиційні, але сьогодні вони у нас не звичайні, а з залученням підрозділів ДСНС, поліції, з кінологами. Ну щоб не сіяти паніку», - розповів Олександр Поклонський.

Школу та територію навколо оглядали годину. Вибухівки не знайшли, заняття поновили розповіла Оксана Калмикова.

О 15.30 правоохоронці отримали інформацію про мінування 3 районних адміністрацій у Харкові. Нині перевірка триває, говорить Калмикова.

Нагадаємо, повідомлення про замінування надходять до поліції третій день поспіль. У неділю, двадцять першого квітня, правоохоронці отримали повідомлення про замінування чотирнадцяти обєктів. Серед них харківський аеропорт, готелі та торговельнці центри. У понеділок було п"ятнадцять повідомлень про замінування. Перевіряли будівлю Південного вокзалу, кілька заводів, торговельних центрів та шкіл. Вибухівки на жодному з об"єктів не знайшли. Усі повідомлення про замінування надходили електронною поштою.