Вибух гранати у таксі: підозрюваний говорить, що хотів пожартувати

20:23, 29 кві. 2019
 
Вибух гранати у таксі: підозрюваний говорить, що хотів пожартувати

У Жовтневому райсуді Харкова вибирали запобіжний захід підозрюваному у справі про вибух гранати в Новобаварському районі. Чоловіка взяли під варту до 26 червня без права на заставу.

Підозрюваному 33 роки. Офіційно не працює. Має двох дітей. У суді провину визнав. Розповів, що напередодні випивав у сусідів. З водієм таксі не знайомий. Гранату знайшов на вулиці:

«Я випадково її підібрав, не знаю чого. І пішов за зустріч до машини. Машина зупинилася. Я на пальцях, за кільце, тримав гранату цю. І у салон протягнув. Я не знав, що вона справжня. Не уявляв, що справжня зброя. І дурний жарт. Запропонував: придбати не бажаєш? Я дурницю зробив таку, сам не очікував, що таке буде», - сказав підозрюваний.

Чоловіка звинувачують за статтею «замах на вбивство». Максимальне покарання за нею — це довічне ув’язнення. Прокурор у справі Дмитро Караченцев просив взяти підозрюваного під варту. Суд клопотання задовольнив. 

Нагадаємо, граната вибухнула на вулиці Старо-Григорівській у неділю, 28 квітня, близько 17:00. Травми отримав водій Тойоти. Йому 45 років. У важкому стані чоловіка ушпиталили. Пораненому ампутували обидві ноги, говорить заступник головного лікаря Харківської лікарні невідкладної допомоги Андрій Козаченко.

«Він отримав міно-вибухову травму з ураженням кінцівок: верхніх, нижніх, тулуба, обличчя. Справа йшла про збереження життя. У цій ситуації не варто намагатися зберегти ці кінцівки, бо інакше він би загинув від крововтрати. Стан його важкий, він перебуває на штучній вентиляції легень. він у медикаментозному сні», - говорить Козаченко.