ЦВК оголосила результати виборів Президента: реакція перших облич Харківщини

16:26, 30 кві. 2019
 
ЦВК оголосила результати виборів Президента: реакція перших облич Харківщини

30 квітня Центральна виборча комісія оголосила офіційні підсумки виборів Президента України. Із результатом 73,22% голосів виборців у президентських виборах переміг Володимир Зеленський. Петро Порошенко набрав 24,45% голосів. 

Фото: facebook.com/cn.opora

UA: Харків зібрав реакцію перших облич Харкова та області на перемогу Зеленського. 

«Я Володимира Олександровича хочу, по-перше, привітати з такою переконливою перемогою. Хочу сказати, що я знаю його особисто. І я вірю в те, що всім буде легко працювати з ним. Не тільки мені, всім людям. Я хочу у це вірити. Тому що він людина з народу — це перше. А по-друге, я вважаю, що він не буде допускати тих помилок, які допускала попередня команда», — сказав Харківський міський голова Геннадій Кернес кореспонденту UA: Харків 30 квітня. 
 
 
На думку голови Харківської облради Сергія Чернова, «Харківщина — потужній молодіжний, інтелектуальний регіон і, незалежно від того, хто Президент і хто в Уряді, тут є велика кількість фахівців, які працюють на країну і на розвиток свого регіону». 
 
«Я думаю, відносини з центральною владою повинні вибудовуватись виключно в правовому полі. Тому все залежатиме від команди фахівців, які відповідатимуть за конкретні напрямки роботи в команді Президента. Безумовно, всі хто працюють в регіоні, будуть робити все, щоб такі комунікації були продуктивними — для Харківської області і в цілому для держави. У нас 6 фракцій, 6 політичних партій представлені. Ситуація в обласній раді збалансована, вона такою і залишиться, незалежно від результатів виборчих, які є. Якщо політика прагматична, зрозуміла і відповідає очікуванням людей незалежно від політичної приналежності депутати будуть її підтримувати. Якщо якісь будуть виклики, незрозумілі дії не на користь регіону, то, безумовно, реакція буде відповідна. Але, я думаю, все буде нормально і буде вирішуватись в конструктивному полі», — сказа Чернов у коментарі UA: Харків 30 квітня. 
 
 
Голова Харківської облдержадмінстрації Юлія Світлична на питання про перемогу Зеленського відповіла UA: Харків 26 квітня.
 
 
 
«Харківська облдержадміністрація працює в штатному режимі. Всі заходи, програми соціально-економічного розвитку, які реалізовувались на Харківщині, продовжують реалізовуватись. В першу чергу потрібно зосереджуватись на принципах — принципах будівництва країни, принципах розвитку регіону, а все інше — позачергове та другорядне. Так і повинно бути, адже влада працює для людей».