Справу Тетяни Цибульник можуть передати до іншого суду

20:14, 10 тра. 2019
 
Справу Тетяни Цибульник можуть передати до іншого суду

Про зміну підсудності у справі клопотав прокурор Євген Шпак. Він вважає, що Цибульник може впливати на суддів у районі, який очолює.

Тетяна Цибульник — голова Новобаварської (до 2016 р. — Жовтневої) райадміністрації Харкова. Її підозрюють у декларуванні недостовірної інформації. За версією слідства, вона не вказала у декларації коштовності вартістю більше 600 тисяч гривень: набір прикрас, каблучки та сережки.

Сьогодні у Жовтневому райсуді відбулося підготовче засідання у справі. Прокурор Євген Шпак звернувся до судді з проханням перенести розгляд до іншого районного суду.

«Цибульник тривалий час обіймає посаду голови Новобаварського району. До територіальної юрисдикції Жовтневого районного суду міста Харкова належить Новобаварський район. В силу своїх службових обов’язків, може бути знайома та підтримувати стосунки зі співробітниками Жовтневого районного суду. Прошу направити подання до Харківського апеляційного суду про направлення кримінального провадження з одного суду на розгляд до іншого суду», — пояснив Шпак своє клопотання.

Захисник Цибульник Олексій Менів назвав клопотання прокурора необґрунтованим. Та подав інше: просив закрити кримінальне провадження, так як воно стосується декларації трирічної давнини.

«Ми хочемо подати клопотання про закриття кримінального провадження у зв’язку з із закінченням строків притягнення», — сказав Менів.

Клопотання захисту суддя Володимир Макаров відхилив:

«Вважаю необхідним звернутися до апеляційного суду про направлення кримінального провадження з одного інституту до іншого. Що ж стосується клопотання сторони захисту про повернення обвинувального акту, то суд вважає необхідним залишити його та не розглядати до остаточного вирішення питання щодо складу суду».

Тепер апеляційний суд має визначити, чи направити справу Тетяни Цибульник до іншого суду.

«Адміністрація району ніякого впливу на суд не має, вони нам не підпорядковані. Прокуратура знає, що я не спілкуюся ні з головою суду, ні з суддями. Все буде залежати від рішення апеляційного суду», — сказала Цибульник у коментарі кореспондентам UA: Харків.