На майдані Свободи вимагали зберегти намет «Все для перемоги»

18:52, 12 тра. 2019
 
На майдані Свободи вимагали зберегти намет «Все для перемоги»

На майдані Свободи у Харкові збирали підписи під зверненням до депутатів міськради: вимагали не прибирати намет «Все для перемоги».

Акція розпочалася сьогодні близько 12:00. До намету пройшли близько 600 людей, розповіла речниця поліції Харківщини Оксана Калмикова. На майдані відбулося віче.

 

«Ми його розбирати не будемо. Дивіться: люди йдуть і йдуть і йдуть. Це реальна наша підтримка. І це далеко не вся підтримка. Я не хочу, щоб у Харків прийшла війна», - так про вимогу міських посадовців прибрати намет говорить співорганізатор акції Борис Редін.

Після віче люди розгорнули синьо-жовтий прапор та рушили Сумською до майдану Конституції. На цей час поліція перекрила одну смугу руху автомобілів.

 

Завершилася акція біля пам’ятника Незалежності. Порушень правоохоронці не зафіксували. За словами Бориса Редіна, звернення із підписами містян, завтра передадуть до мерії.

Нагадаємо, 8 травня на сайті мерії опублікували петиції із проханням прибрати намет з майдану Свободи. Це звернення публічно підтримав міський голова Геннадій Кернес. Менш, ніж за добу петиція набрала 5 тисяч підписів. Така кількість необхідна, щоб звернення розглянула мерія.

11 травня на сайті мерії опублікували припис із вимогою демонтувати намет добровільно потрібно у триденний термін, до 14 травня. У документі йдеться: якщо намет не приберуть, його демонтують за рішенням виконкому міської ради.