Напади на антикорупціонерів у Харкові: Про що розповіли на засіданні парламентської комісії

19:57, 13 тра. 2019
 
 Напади на антикорупціонерів у Харкові: Про що розповіли на засіданні парламентської комісії

У справі про розслідування нападу на представника Харківського антикорупційного центру Євгена Лісічкіна можуть змінити слідчих. Про зміну підслідності говорили сьогодні на засіданні тимчасової слідчої комісії Верховної ради, розповів її голова Борислав Береза.

За його словами, Лісічкін називав імена посадовців, щодо яких проводив антикорупційні розслідування. Їх досі не допитали.

«Є відверте на жаль відверте небажання займатися справою як від процкера такі і від слідчого Нацполіції. Головний прокур області та голова Нацполіції прийняли для себе рішення затребувати ці справи та зайнятися ними персонально», - розповів Береза.

 

Тимчасову слідчу комісію півроку тому створила Верховна Рада після смерті радниці мера Херсона Катерини Гандзюк. Її облили кислотою. Жінка померла у лікарні. Комісія з нардепів має контролювати розслідування цієї та схожих справ. На Харківщині це справи Дмитра Булаха, його колеги Євгена Лісічкіна та мешканця селища Есхар Миколи Бичка. Рік тому останнього знайшли повішеним у лісі.

У справі про напад на Дмитра Булаха виконавців не знайшли.

«По факту допиту на комісії нового я нічого не почув. Правоохоронці прокоментували ситуацію: кримінальна справа по замовнику розслідується далі. Жодного прогресу, я так розумію, немає», - каже Булах.

Речниця прокурора області Віта Дубовик розповіла: у відомстві чекають на клопотання захисника Євгена Лісічніка. Тоді вирішать — чи змінювати слідчих у його справі.

Головне фото: сайт Медіапорт