Майже тисяча людей підписали звернення до Геннадія Кернеса з вимогою зупинити будівельні роботи на Каскаді

15:46, 14 тра. 2019
 
Майже тисяча людей підписали звернення до Геннадія Кернеса з вимогою зупинити будівельні роботи на Каскаді

Сьогодні, 14 травня, звернення передали до мерії. В ньому 27 сторінок та 870 підписів, розповіла представниця групи #SaveKharkiv Олена Рофе-Бекетова. Збирати підписи харків’ян вони почали тиждень тому — 6 травня.

            

У зверненні вказано: «Без перебільшень, ця новина приголомшива і неприйнятна для багатьох харків`ян. Це не тільки історична споруда, присвячена 300-річчю Харкова, це улюблене місце харків`ян. Місце, де бодай один раз побував кожен харків`янин і зберіг найтепліші спогади. Це «відбиток» нашої найсучаснішої історії, історії улюбленого Харкова».

            Фото: Facebook / Олена Рофе-Бекетова

Про те, що після завершення реконструкції у саду Шевченка фонтану Каскад більше не буде, стало відомо у квітні. Тоді віце-мер Ігор Терехов опублікував проект реконструкції на своїй сторінці у Facebook.

Зараз на місці Каскаду будують новий архітектурний ансамбль. Це гранітні сходинки без води. Два фонтани облаштують перед підйомом та на майданчику вгорі.

Нагадаємо, на сесії міськради депутат Ігор Черняк запитав, чому цю реконструкцію не винесли на громадські обговорення. Міський голова Геннадій Кернес тоді відповів, що система водовідведення спричинила зсуви ґрунтів, тому фонтан на сходинках не збережуть. Реконструкція Каскаду розпочалася у 2017 році. На будівельні роботи, за даними системи публічних закупівель Prozorro, з бюджету міста планують витратити майже 60 млн гривень.