Мерія пропонує перенести намет «Все для перемоги» на майдан Захисників України

13:08, 15 тра. 2019
 
Мерія пропонує перенести намет «Все для перемоги» на майдан Захисників України

Харківська рада пропонує перенести намет з майдану Свободи на майдан Захисників України. Таке рішення ухвалили сьогодні на засіданні погоджувальної комісії міської ради.

На сайті мерії йдеться: на засіданні розглядали звернення щодо проведення безстрокового мирного зібрання з використанням намету на майдані Свободи.

«Цей намет знаходиться в охоронній зоні контактної мережі. При розміщенні будь-яких об’єктів поблизу контактної мережі подається окрема заявка на відключення живлення з контактних мереж, тому що в разі обриву люди потраплять в зону ураження струмом. Цього теж не було зроблено», — йдеться у повідомленні.

Пропозицію та документи щодо перенесення намету оприлюднять на сайті мерії протягом кількох днів, розповів речник міської ради Юрій Сидоренко. Він говорить: заявників запрошували на комісію, ті не прийшли. Якщо організатори намету не погодяться перенести його, мерія звернеться до суду.

Координатор намету Борис Редін сказав: на комісію їх не запрошували. Перенести намет на майдан Захисників України волонтери не згодні.

Нагадаємо, 8 травня на сайті мерії опублікували петиції із проханням прибрати намет з майдану Свободи. Це звернення публічно підтримав міський голова Геннадій Кернес. Менш, ніж за добу петиція набрала 5 тисяч підписів. Така кількість необхідна, щоб звернення розглянула мерія.

11 травня на сайті мерії опублікували припис із вимогою демонтувати намет добровільно потрібно у триденний термін, до 14 травня. У документі йдеться: якщо намет не приберуть, його демонтують за рішенням виконкому міської ради.

У неділю, 12 травня, на підтримку намету «Все для перемоги» вийшли більше 600 людей. Вони провели мітинг на майдані Свободи та влаштували ходу вул. Сумською.

13 травня начальник поліції Харківщини Валерій Сокуренко сказав: дозвіл на проведення акції протесту з наметом волонтери отримували у поліції. Дійсний цей дозвіл до кінця року.