Чотири тисячі штрафів за перевищення швидкості виписали патрульні за три місяці на Харківщини

17:00, 15 тра. 2019
 
Чотири тисячі штрафів за перевищення швидкості виписали патрульні за три місяці на Харківщини

4000 штрафів за перевищення швидкості. Таку кількість адмінпротоколів склали патрульні на Харківщині за останні три місяці. Розповіла речниця патрульної поліції області Каріна Курбанова

За її словами, правпорушення фіксували за допомогою радарів Tru Cam. Нині на Харківщині п’ять таких приладів. Останній з’явився тут, на Бєлгородському шосе, цього понеділка. Курбанова розповідає, прилад може фіксувати швидкість автомобілів на максимальній відстані - 1 200 метрів. 

«На Бєлгородському шосе і на проспекті Гагаріна дуже часто спостерігались ДТП саме через перевищення швидкості. Тому було прийняте рішення обгрунтоване, що необхідно саме там працювати з Tru Cam. Перш за все - це профілактика травматизму дорожнього, а вже потім штрафування. Також ці екіпажі будуть реагувати на виклики поблизу, що будуть», - говорить Каріна Курбанова.

Радари Tru Cam на Харківщині з’явилися у лютому поточного року. Тоді патрульні отримали 5 радарів. Спочатку патрульні працювали з трьома. Фіксувати правопорушників почали на проспекті Гагаріна та на трасі Київ-Харків-Довжанський. Ще два радари використовували у тестовому режимі. Прилади у Міністерстві внутрішніх справ презентували на початку жовтня. Тоді ж радари отримали патрульні у 13 регіонах України.