Харківські пілоти-волонтери доставили до лікарні жінку, яку вкусила гадюка

18:17, 15 тра. 2019
 
Харківські пілоти-волонтери доставили до лікарні жінку, яку вкусила гадюка

«Сталось це випадково. Перший раз у житті я натрапила на гадюку випадково. Зазвичай, я їх спеціально шукаю. Припустилась помилки, не оглянула ту ділянку землі, до якої я нахилилась та доторкнулась рукою. Тим більше, це було біля кущів. Почуваюсь нормально, легка слабкість. Головне, швидко потрапити до лікарні і можна прийняти протиалергійний препарат, тому що найнебезпечніше це алергічна реакція при укусі», - розповіла жителька Краснокутського району Зоя Бондаренко. Напередодні вкусила гадюка.

Все сталось близько 17-ї години 14 травня, розповів Юрій Покусай, пілот Цивільного повітряного патруля. За його словами, жінку у супроводі медика доставили з Краснокутської районної лікарні до обласної клінічної лікарні в Харкові. На це знадобилось 25 хвилин.

«Політ пройшов нормально», — сказав Покусай.

Він говорить: жінка досліджувала змій на території Краснокутського району.

За словами Віктора Забашти, директора Центру екстреної меддопомоги та медицини катастроф, жінку вкусила гадюка Нікольського. До Харкова її вирішли транспортувати для проведення реанімаційних заходів в обласній клінічній лікарні.

«На момент перевезення її стан був середнього ступеню важкості», — говорить Забашта.

Зараз жінка тут - в обласній клінічній лікарні. Їй ввели сироватку проти отрути гадюки. Телефоном вона розповіла - почувається нормально. Зоя Бондаренко - науковець, досліджує гадюк.

Нині повітряний патруль базується в Харкові, на авіазаводі, говорить Юрій Покусай. Ця служба - волонтерська. За два роки вони здійснили тридцять вісім вильотів як санавіація - доправили до лікарень пацієнтів та медиків. Літаки пілоти заправляють коштом благодійників.