Стала відома дата суду проти намету «Все для перемоги»

18:57, 16 тра. 2019
 
Стала відома дата суду проти намету «Все для перемоги»

Підготовче слухання за позовом Харківської міської ради з вимогою демонтувати намет на майдані Свободи призначене на 17 травня, 11:00.

Про це йдеться у розкладі на сайті Окружного адміністративного суду Харкова. Відповідач у справі  - Михайло Лебедь.

Нагадаємо, про те, що Харківська міськрада подала позов з вимогою демонтувати намет на майдані Свободи 15 травня розповів директор Департаменту територіального контролю Олексій Калина. За його словами, до рішення суду законних підстав демонтувати намет немає.

У зверненні до суду посадовці просять обмежити право на проведення пікету на майдані Свободи з використанням намету «Все для перемоги». Залучити до справи, як третю сторону, просять представників поліції, прокуратура, СБУ, Держслужби з надзвичайних ситуацій та обладміністрації.

13 травня начальник поліції Харківщини Валерій Сокуренко сказав: дозвіл на проведення акції протесту з наметом волонтери отримували на початку року. Дійсний він до кінця року.

11 травня на сайті мерії опублікували припис із вимогою демонтувати намет добровільно потрібно у триденний термін, до 14 травня. У документі йдеться: якщо намет не приберуть, його демонтують за рішенням виконкому міської ради.

15 травня погоджувальна комісія міськради запропонувала перенести намет з майдану Свободи на майдан Захисників України. Координатор намету Борис Редін сказав: йти з майдану Свободи вони не збираються.