Судді у справі про демонтаж намету «Все для перемоги» заявили відвід

12:04, 17 тра. 2019
 
Судді у справі про демонтаж намету «Все для перемоги» заявили відвід

Окружний адміністративний суд почав розгляд позову міської ради. Мерія вимагає від учасників пікету «Все для перемоги» прибрати свій намет з майдану Свободи.

Підготовче засідання почалося із 20-хивинним запізнення, повідомляє кореспондент UA: Харків. Суддя Владислав Єгупенко встанови усіх учасників процесу. У залі — представники мерії, поліції, прокуратури Харківщини та обласної державної адміністрації. 

Представник відповідача Ігор Черняк заявив відвід судді. Говорить, Єгупенко є зятем одного з членів виконавчого комітету Харківської міської ради.

«Відповідач вважає, що суддя Єгупенко не може брати участі у розгляді даної справи і підлягає відводу у зв’язку з наявністю обставин, які можуть викликати сумнів у його неупередженості під час розгляду справи. Згідно з публічною інформацією, дружиною Єгупенко Владислава є Тацій Лариса Василівна. Відповідно, Тацій Лариса Василівна є дочкою Тація Василя Яковича, який у свою чергу є членом виконавчого комітету Харківської міської ради. Таким чином у відповідача є сумніви в неупередженості судді Єгупенко, оскільки він є родичем, а саме — зятем, члена виконавчого органу позивача Харківської міської ради», — сказав Черняк.

Суддя оголосив перерву у справі. Учасники процесу залишаються у суді.

Нагадаємо, 8 травня на сайті мерії опублікували петиції із проханням прибрати намет з майдану Свободи. Це звернення публічно підтримав міський голова Геннадій Кернес. Менш, ніж за добу петиція набрала 5 тисяч підписів. Така кількість необхідна, щоб звернення розглянула мерія.

11 травня на сайті мерії опублікували припис із вимогою демонтувати намет добровільно потрібно у триденний термін, до 14 травня. У документі йдеться: якщо намет не приберуть, його демонтують за рішенням виконкому міської ради.

У неділю, 12 травня, на підтримку намету «Все для перемоги» вийшли більше 600 людей. Вони провели мітинг на майдані Свободи та влаштували ходу вул. Сумською.

Про те, що Харківська міськрада подала позов з вимогою демонтувати намет на майдані Свободи, 15 травня розповів директор Департаменту територіального контролю Олексій Калина. За його словами, до рішення суду законних підстав демонтувати намет немає.