У Харкові поховали бійця батальйону «Донбас-Україна» Антона Безверхнього

18:18, 17 тра. 2019
 
У Харкові поховали бійця батальйону «Донбас-Україна» Антона Безверхнього

У пам’ятника Шевченку простилися із гранатометником Антоном Безверхнім з позивним «Пітбуль». Військовослужбовець загинув у вівторок, 14 травня, поблизу Новозванівки. В нього влучила куля снайпера. Віддати шану Антону прийшли його побратими, волонтери та рідні.

«Кожному потрібно віддати шану, тому що я живий, а хлопців молодих немає», — говорить Олександр Усов.

Антону було 25. Влітку минулого року він пішов служити у батальйон спецпризначення «Донбас-Україна». Близько 2 місяців тому отримав контузію та потрапив до шпиталю. У квітні повернувся на позиції, розповідає військовослужбовець Олександр з позивним «Гриб».

«Він зовсім іншою людиною повернувся. Не таким, як був до цього. Він постійно на першій лінії бігав, допомагав хлопцям. Напевно через це все так і вийшло. Ми просунулись десь на кілометр вперед, а сепари не можуть це прийняти. Тому по нас і стріляють з усього, чого тільки можна». 

 

В руках у Марини Валицької — пітбуль Буч. Це собака Антона. З передової до Харкова його привезли вчора.

«Зі мною він спілкувався, ділився такими.. наболілими речами. Написав мені буквально за день до загибелі. Питав, коли зустрінемось. Каже: я тебе шаурмой нагодую — це в нас військових ух, класно. Він на одній позиції, а я за декілька кілометрів — на іншій. Я до сих пір не можу звикнутися, що його вже немає».

«Він став командиром там на позиції і просто хотів мститися за смерть Яни».

Яна Червона була напарницею Антона. Вона загинула на початку квітня. Прапор із написом «Казнити за Яну, поки б’ється сердце» Антон зробив власноруч.

 

Провождали Антона на колінах.

Поховали Антона Безверхнього на Алеї Слави, що на 18 міському кладовищі. Його могила — за одну від могили Червоної.