У Каразінському університеті показали марки та конверти ХХ сторіччя

19:35, 17 тра. 2019
 
У Каразінському університеті показали марки та конверти ХХ сторіччя

Листівки, конверти та поштові марки з минулого сторіччя показали на виставці «Харків як університетське місто». Тут близько 150 експонатів. Більшість належала до приватної колекції Володимира Остаповича Соловйова, в минулому доцента Каразінського університету, говорить директора університетського музею Вікторія Іващенко.

«Харківський університет формує своє символічне пространство. Іменами вчених називають вулиці, станції метро. З’являються поштові марки, листівки із зображенням університету. Ось цим зображенням ми говоримо чим пишаємося», — каже Вікторія Іващенко.

         

На листівках та поштових марках зображено пам’ятні місця Харкова, портрети видатних вихованців університету, викладачів та його почесних членів. За словами куратора виставки Павла Єремєєва, збирали колекцію близько 10 років.

«Марки, які пов’язані з історією Харкова, вони одночасно пов’язані з університетом також. Наприклад, звернімо увагу на марку Дмитра Менделєєва. Її видали у 1957 році. Менделєєв був почесним членом Харківського університету, і він безпосередньо пов’язаний з науковцями Харкова», — говорить Єремєєв.

Побачити виставку в Музеї історії Каразінського університету можна до кінця серпня.