У Харкові викрили поліцейських, яких підозрюють у «кришуванні» наркоторговців.

15:49, 18 тра. 2019
 
У Харкові викрили поліцейських, яких підозрюють у «кришуванні» наркоторговців.

У Харкові співробітники СБУ разом з бійцями спецпідрозділу «Альфа» викрили поліцейських, яких підозрюють у «кришуванні» наркоторговців.

Речник обласного управління СБ України у Харківський області Владислав Абдула повідомив: за попередньою інформацією, група офіцерів поліції, серед яких працівники підрозділу по боротьбі з незаконним обігом наркотиків, вимагала кошти від розповсюджувачів наркотичних і психотропних речовин. Увечері 17 травня, за словами Абдули, 3 учасників групи затримали, коли наркоторговці передавали хабар — 74 тисячі гривень.

«Поліцейські, отримували інформацію щодо протиправної діяльності наркоділків, а потім імітували їх затримання на гарячому, після чого вимагали гроші за не притягнення до кримінальної відповідальності, — розказав про схему речник СБУ У Харківській області. — Розмір неправомірної вигоди поліцейських з кожного наркоторговця становив 3 тисячі доларів».

Поліцейських затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру в одержанні неправомірної вигоди службовою особою, поєднаному з вимаганням такої вигоди, розповів речник Слідчого теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтава Олександр Білка. 

«Під час обшуків у затриманих, вилучили пігулки, ззовні схожі на «екстазі», які будуть направлені на експертизу. Зараз тривають слідчі дії. У разі доведення вини, поліцейським загрожує покарання — позбавлення воля на строку від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю терміном до трьох років», — зазначив Олександр Білка.

У квітні цього року в рамках кримінального провадження правоохоронці також задокументували отримання неправомірної вигоди у сумі 40 тисяч гривень.

 

Фото та відео: прес-центр СБ України