Справу про пожежу у наметі «Все для перемоги» розслідують за статтею «умисне пошкодження майна»

16:28, 20 тра. 2019
 
Справу про пожежу у наметі  «Все для перемоги» розслідують за статтею «умисне пошкодження майна»

«Ось вона, не пошкоджена зсередини»

Олександр Хрипливий показує наслідки пожежі у наметі «Все для перемоги». Він тут чергував, коли шатро загорілося.

«Розбудив крик нашого третього чергового, що ми горимо. Вискочили через інші двері. Покликали працівників поліції. У нас були вогнегасники, але було так задимлено все та й горіло ось тут. Наймовірніше, що це підпал. Тільки-но знайшли, так вийшло, рюкзак з горючою рідиною», — розповідає черговий.

Сталося все близько 04:30 ранку. Хрипливий каже: першими спалахнули двері.

О 7:00 на місці працюють криміналісти та надзвичайники.

«Згорів пластиковий стіл, який занесли на період ночі з листами-підписами наших громадян проти знесення намету і проти перейменування проспекту Григоренка назад на маршала Жукова. Навіть не знаємо, скільки там було, бо ж сьогодні збиралися рахувати ці, що були за оці два вихідних дня», — каже волонтерка Ярина Чаговець.

Полумя гасили волонтери та патрульні, які чергують біля намету. На майдан викликали й рятувальників, розповідає речник надзвичайників Ігор Лупандін.

«До місця події було направлено 3 наших відділення на автоцистернах. О 04:55 години 55 хвилин пожежа була ліквідована. До нашого приїзду волонтери, які знаходились на чергуванні у цьому наметі, вони практично локалізували вогнегасниками цю пожежу», — каже Лупандін.

Пообіді на вулиці збирають нові підписи для звернень у мерію. Волонтери прибирають у наметі.

Справу розслідують за статтею «умисне пошкодження майна», говорить лейтенант поліції Інеса Снитко.

«Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 3 до 10 років. Підозрюваних поки що немає. Працівниками поліції був вилучений відеозапис. Його долучили до всіх матеріалів справи», — каже Снитко.