Для майже 6 тисяч одинадцятикласників Харкова пролунав останній дзвоник

12:39, 24 тра. 2019
 
Для майже 6 тисяч одинадцятикласників Харкова пролунав останній дзвоник

У 187 школах Харкова сьогодні, 24 травня, пролунав останній дзвоник.

120 тисяч школярів відправилися на літні канікули, розповіла директорка міського Департаменту освіти Ольга Деменко. Вона каже: цьогоріч у Харкові майже 6 тисяч одиндцятикласників.

Микита Ковнір - випускник 105-ї школи. На подвір’ї готується до останнього дзвоника.

«Такий не трагічний момент, такий як веселий, можна сказати, але водночас так сумно. У нас клас дуже веселий, бешкетний. Нас лаяли всі вчителі, тому що у нас погана поведінка. Уже два екзамени здав, сподіваюсь успішно. Приблизно порахували мої бали, я ними задоволений. Мабуть або на менеджмент, або на веб-дизайн», — говорить випускник.

У цій школі один 11-ий клас. Це 24 учні, розповідає класний керівник Наталя Зозуля.

«Мій син також навчається у цьому класі. Я ще і класна мама, і мама випускника. Звичайно і трошечки моторошно, і радісно. Будемо налаштовуватися на краще, що буде все добре, що здамо ЗНО, вступимо всі до вишів», — говорить Наталя Зозуля.

Усього у школі - 400 учнів, каже директорка Наталія Теплова.

«Кожен випуск у нас особливий. Запам’ятовується окремими моментами. І цей випуск у нас дуже особливий. Я думаю, що всі учителі його запам’ятають надовго. Ці діти - вони дуже амбітні. вони сучасні», — пояснює директорка.

У день останнього дзвоника громадський порядок на Харківщині охороняють 1100 поліцейських. Про це повідомила речниця поліції області Ганна Третьякова. Свято останнього дзвоника сьогодні проходить у 712 навчальних закладах області.

За словами Третьякової, посилено патрулювання поліцейськими у центрі Харкова. Це вулиця Сумська, сад Шевченка, парк Горького та наближені до центру вулиці. Там додаткові патрулі чергуватимуть сьогодні до ночі.