В університеті Каразіна показали код да Вінчі

17:19, 24 тра. 2019
 
В університеті Каразіна показали код да Вінчі

В університеті Каразіна показали код да Вінчі. Тут відкрилася виставка, де представлені 5 репродукцій манускрипту Леонардо да Вінчі. Виставку влаштували у рамках конференції «Леонардо да Вінчі та Місяць», розповів ректор університету Віль Бакіров.

Дизайнерка Ксенія Скіпенко показує роботу Леонардо да Вінчі.

«Однаково цікаво виглядає - як в горизонтальному положенні - чому виникло питання. Як горизонтально виглядає цікаво, так і вертикально. Тому дуже довго вели переговори про те, як правильно її розмістити. Це план міста Мілана. Дана робота складається з двох частин. Вгорі представлений план міста зі своїми воротами, а внизу в замальовці представлено Мілан з висоти пташиного польоту і начебто здається, що ця робота - це начерк, але якщо придивитися, видно і будинки. Тут як раз добре проглядається той самий код да Вінчі, про який часто ми чуємо», - говорить дизайнерка.

Це репродукції з Атлантичного кодексу Леонардо да Вінчі. Їх відбирали за інтернет-каталогом. Оригінал кодексу зберігається у Мілані в Амброзіанській бібліотеці. В ньому - 1119 сторінок, каже дизайнерка.

Виставка - один із заходів конференції «Леонардо да Вінчі та Місяць». Її організували до пятисотрічя з дня смерті да Вінчі за підтримки Посольства Італії в Україні, розповів ректор університету Віль Бакіров.

Після конференції репродукції робіт да Вінчі зберігатимуться в Центральній науковій бібліотеці Каразінського університету.