Харківські кадети готуються до останнього дзвоника

19:23, 24 тра. 2019
 
Харківські кадети готуються до останнього дзвоника

У кадетському корпусі готуються до останнього дзвоника. Він пройде у суботу, 25 травня, у парку Горького. У гімназії із посиленою військовою підготовкою — це 5 випуск, розповідає заступник командира роти Андрій Злотников. Говорить, цьогоріч у навчальному закладі 103 випускники.

У гімназії навчається Олексій Палієнко.

«Зі шкіл випускається хлопці, для яких вчитель — вчитель. І що? А у нас це офіцер, який постійно поряд з нами у роті. І тут майже кожен кадет до офіцера ставиться, грубо кажучи, як до свого батька. Більша частина, звичайно, скупу сльозу пустить. Але це буде чоловіча сльоза», — розповідає випускник.

Палієнко каже: готуватися до останнього дзвоника почали 2 тижні тому.

Закінчує гімназію і Андрій Клименко. Говорить, що планує вступати до університету повітряних сил на факультет зенітно-ракетних військ.

«Втомлювались на початку дуже сильно. Зараз вже звикли більш менш. Таке відчуття, що ми просто пробули у літньому таборі дуже довго. І все».

«Мене батьки віддали до акторської школи. І я там 8 років займався. Хоч ми і підлітки, діти, у нас вже сформований воєнний колектив, в якому жарти вже йдуть на армійському стандарті», — розповідає випускник Олексій Бутко.