Юрія Малявіна, який знешкодив чоловіка з гранатою у рейсовому автобусі, нагородили правоохоронці

18:16, 24 тра. 2019
 
Юрія Малявіна, який знешкодив чоловіка з гранатою у рейсовому автобусі, нагородили правоохоронці

«Ти кільце хотіла? На тобі кільце. Він вириває його і кидає убік»

Юрій Малявін розповідає, як чоловік погрожував підірвати гранату в приміському автобусі. Там було 50 пасажирів. Боєприпас Малявін знешкодив тиждень тому. Тепер отримує подяки від правоохоронців.

«Складно навіть уявити і не хочеться думати про наслідки, що могли статись у замкненому просторі. Граната теж не проста. Це Ф-1, скалки якої розлітаються більш ніж на 200 метрів», — говорить прокурор Харківської області Юрій Данильченко.

«Я думаю, такими людьми може пишатись і вся наша країна, і Слобожанщина. Ми щиро вдячні, що ми живемо поряд з такими героями як Ви. Дякую».

Все сталось минулого четверга. Юрій Малявін їхав в автобусі з Харкова до Чугуєва. У салоні один з пасажирів почав сваритися з жінкою. 

«Виїхали з Харкова, доїхали до Рогані. Потім, коли в Рогані стали підійматись наверх, тут такий крик про те, що він мене підрве. Тільки стали, а коли люди всі вибігли з автобусу, він на середніх дверях був. Я на перших дверях стояв і він такий виходе з гранатою, чеку виймає, у сенсі — кільце виймає з гранати, викидає , стоїть і каже: «Ну все, я зараз уб’ю всіх». Просто поки він руку отак витягнув, граната була в нього в руці без чеки. Я думаю — почекаю.. Коли вона трохи опустилась донизу, у цей момент я перехопив двома руками, збив його з ніг. Потім потихеньку затиснув. Добре, що хлопці студенти знайшли чеку, я їм показав куди і вони її вставили», — розповідає Юрій.

В затиснутій руці він тримав гранату, поки не приїхала поліція. Чоловіка, який погрожував підрвати гранату, підозрюють у замаху на вбиство кількох людей. Це до 15 років позбавлення волі. Звідки в нього граната, зясовують слідчі, говорить прокурор області Юрій Данильченко. 

«Він заарештований за поданням слідчого та процесуального керівника. Знаходиться зараз під вартою, заарештований на 2 місяці. Як слідство буде закінчене — буде скерована до суду. Застава 57 тисяч гривень, я не хочу коментувати зараз заставу». 

 

Напередодні на сайті президента зареєстрували петицію про нагородження Юрія Малявіна орденом за мужність. Щоб звернення розглянув глава держави, потірбно двадцять пять тисяч підписів. Від правоохоронів Малявін отримав годинник і телевізор.

«Я не люблю увесь цей піар. Зараз приємно, а взагалі я не любитель цього», говорить він.