У Харкові студенти-іноземці протестували через питання на медичному іспиті

18:52, 27 тра. 2019
 
У Харкові студенти-іноземці протестували через питання на медичному іспиті

Близько 100 іноземних студентів вийшли на акцію у центр міста. Вони навчаються на медичних факультетах університету ім. В.Н Каразіна та медичного університету.

Учасники акції заявили про невідповідність навчальної програми та питанням на обов’язковому іспиті «Крок». Його студенти-медики складають після 3 та 6 курсів, розповів співорганізатор акції Мохаммад Анвар.

«Після того, як ми здаємо крок — в нас немає перспектив для його використання за кордоном. Ми затримуємося тут, в Україні. В мене є багато друзів тут, які кажуть, що українська система освіти не є якісною. Цей екзамен щось на кшталт пекла для нас», — розповів співорганізатор акції Мохаммад Анвар.

Студенти-іноземці ходою рушили від Північного корпусу до Центрального корпусу університету Каразіна. У руках тримали плакати «Хочемо оцінки». Під час ходи вигукували «Ми вимагаємо справедливості».

До студентів-медиків вийшов директор навчально-наукового інституту міжнародної освіти університету ім. В.Н.Каразіна Олексій Навроцький. За його словами, на таку акцію студенти у Харкові виходять не вперше.

«Незадоволеність студентів полягає в тому, що вони хотіли б всі мати гарні оцінки. Студенти різні, в них різний рівень підготовки, знань, тому є студенти, яким «Крок» здавати важко. Ми розберемось, чи повністю екзамен, який був запропонований МОЗ, відповідає затвердженим програмам і відповідає тому рівню підготовки, який МОЗ вимагає від випускників цієї спеціальності», — розповів Навроцький. Він каже: тепер в університеті чекатимуть на лист із вимогами від студентів-іноземців. Потім його передадуть до Центру тестування при МОЗ України.

Результати цьогорічного іспиту ще не оголосили. За словами керівниці прес-служби Міністерства охорони здоровя Марини Дадінової,  студенти, які будуть невдоволені результатими іспиту, можуть його оскаржити в індивідуальному порядку.