Розгляд справи за підозрою Добкіна відклали вп’яте

14:49, 28 тра. 2019
 
Розгляд справи за підозрою Добкіна відклали вп’яте

Дзержинський районний суд Харкова переніс засідання у справі про відчуження землі у Харкові. 

Як повідомляє кореспондент UA: Харків, відкласти засідання просила підозрювана Тетяна Овіннікова. На засіданні її та її захисту не було, письмово вона повідомила, що перебуває на лікарняному. Суд зобов’язав підозрювану надати наступного засідання медичні документи, які підтвердять необхідність лікування за кордоном.

Підозрюваний Михайло Добкін клопотання підтримав і просив призначити слухання на дату після парламентських виборів, призначених на 21 липня. На попередньому засіданні у березні Добкін просив перенести засідання у зв’язку з президентськими виборами. 

Прокурор Віталій Іванців сказав, що за відсутності Овіннікової проводити засідання неможливо. 

Вислухавши думки присутніх, суд відклав засідання до 16 липня.

 

Справу, яку розглядає Дзержинський райсуд, передали до суду восени 2018-го. Відтоді слухання чотири рази відкладали.

Мова йде про незаконну, за версією слідства, передачу землі у приватну власність. 10 років тому посадовці в порушення закону передали в приватну власність понад сімдесят гектарів землі, стверджують у прокуратурі. Сума збитків — понад 200 мільйонів гривень. У прокуратурі таке відчуження землі назвали «кооперативною схемою». 

У справі шестеро підозрюваних: колишній мер Харкова, а нині нардеп Михайло Добкін, екс-головний архітектор міста Сергій Чечельницький, екс-заступниця мера Тетяна Овіннікова та троє засновників житлових кооперативів. Усіх підозрюють у шахрайстві, посадовців ще й у зловживанні службовими обов’язками.