«Харківводоканал» запропонував тарифи на 2020 рік

11:16, 29 тра. 2019
 
«Харківводоканал» запропонував тарифи на 2020 рік

Сьогодні у комунальному підприємстві «Харківводоканал» проходили відкриті слухання. На них запропонували збільшити вартість послуги водопостачання з 13, 14 грн до 16,76 грн (з ПДВ), водовідведення — з 6,7 грн до 11,24 грн (з ПДВ).

Серед причин здорожчання комунальники назвали зміну вартості електроенергії, зростання мінімальної заробітної плати, витрати на ремонт та здорожчання реагентів.

«Ми зобов’язані до 1 червня кожного року надати до нацкомісії проект тарифів на рік. З 1 січня 2020. Це все проектні пропозиції. Ці тарифи будуть неодноразово перераховуватися і нацкомісією і нами, і на фактичне затвердження на 2020 рік буде той тариф затрати по якому будуть на той момент, бо спрогнозувати їх дуже складно», - сказав генеральний директор КП «Харківводоканал» Віталій Панов.

На слуханнях обговорювали і якість води.

«Своїми смаковими якостями, я б не сказав, що вона питна. Про яку якість води йде зараз мова?» — таке питання поставив комунальникам Ярослав Шкабура.

«Вся вода, яка надходить в мережу водоканалу, вона відповідає всім нормативам. Коли трубам вже по 70-80 років. Вся ця іржа, що є в трубах моментально несеться й часто виливається і кранах харків’ян», - відповів Панов.

Після обговорення цей проект направлять до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. За словами заступниці директора КП «Харківводоканал» Яни Хайло, якщо тарифи затвердять, вони можуть набути чинності з 1 січня 2020.