«Це як 140 метрів метро побудувати»: чому за півтора роки на Греківський не почали реконструкцію колектора

16:42, 30 тра. 2019
 
«Це як 140 метрів метро побудувати»: чому за півтора роки на Греківський не почали реконструкцію колектора

Ремонт колектору на вул. Греківський проводитиме столична фірма «Київшляхпідзембуд». Напередодні вона виграла тендер на проведення робіт. Їхня вартість близько 35 млн гривень, розповів заступник директора «Харківводоканалу» Олександр Коваленко.

«Це унікальна аварійна ситуація, глибина колектора — близько 18 метрів, і для того, щоб ліквідувати цю аварійну ситуацію треба побудувати 140 метрів нового тунелю, це як 140 метрів побудувати метро, приблизно так. У заводнених ґрунтах зі спецроботами, з водозниженням, з найбільш складними методами виробництва робіт. Посадка 2 шахт, також глибиною близько 18 метрів і між ними прокласти тунель. Це не просто аварійна ситуація, яких ми ліквідуємо в день там по 10 по 15»

Аварія сталася у січні 2018. Через корозію колектор обвалився і сталася просадка ґрунту. Під землю пішла частина нежитлового будинку. Як це було, дивіться на відео:

На вулиці утворилося провалля. Зараз його засипали, територію навколо відгородили. Весь цей час стоки відкачує тимчасова насосна станція. Мешканці вулиці скаржаться на шум від насосів.

«В мене ліжко стоїть на кухні. Через постійний шум та вібрації, нестерпно, бо сну немає, відпочинку немає. Взагалі нічого немає через це все», — каже Олександра Безсмертна. Вона живе в будинку навпроти місця аварії.

Юрист фірми-підрядника Дмитро Стеценко повідомив, їхні представники наступного тижня приїдуть до Харкова, щоб провести переговори та укласти договір.