Харківська фехтувальниця повернулась до Харкова після перемоги в Бразилії

18:48, 31 тра. 2019
 
Харківська фехтувальниця повернулась до Харкова після перемоги в Бразилії

Фехтувальниця Євгенія Бреус стала золотою призеркою етапу Кубку світу з фехтування на візках. Змагання відбулись минулого тижня у Сан-Паулу. Учасниками турніру стали більше півтори сотні спортсменів з 29 країн світу. Скільки важить «золото» та чому жіночий фінал став українським?

24 травня 2019 року, Сан-Паулу. На фехтувальній доріжці дві українки — харків’янка Євгенія Бреус та львів’янка Наталя Морквич. Бреус перемагає з різницею в один укол.

«Важка нагорода, це золото. Хоча вона важить грамів 100, мабуть»

Свій фінальний поєдинок Євгенія Бреус провела з травмою. Нині відновлюється.

«Я підірвала прес, праця однією рукою — це важко. Тобі треба йти в атаку, використовувати прес і йти назад. Хотілося, щоб цей бій був яскравий. Я підозрювала, що він таким і буде, бо Наталка така «гаряча» дівка, і на наш бій завжди збирається багато людей», — розповідає спортсменка.

Тренування у фехтувальниці — шість разів на тиждень.

«Шабля, ви бачите, з такою дужкою. Цим видом зброї можна наносити удари і можна колоти. Від ударів захищає оця кадушка. Шпага — геть інша. І ось порівняємо рапіра, ви бачите, яка вона тендітна зі шпагою… Євгенія фехтує на шпазі і на шаблі», — розповідає тренер спортсменки Юрій Тридуб.

Тренер сподівався, що Євгенія переможе з більшим рахунком.

«Вона досить уважна, вона дуже прислуховується до тренера, чує. Це дуже цінно тим, що не втрачається час на те, щоб вмовляти спортсмена», — каже Тридуб.

У своїй кар’єрі харківська спортсменка виборола близько сорока нагород міжнародних змагань.