Очолювана Кернесом партія об’єдналася з чотирма політсилами

16:38, 7 чер. 2019
 
Очолювана Кернесом партія об’єдналася з чотирма політсилами

Меморандум про об’єднання і спільну участь у позачергових виборах до Верховної Ради України підписали у Києві представники п’яти політичних сил — «Опозиційний блок», «Партія мира та розвитку», «Наші», «Відродження» та «Довіряй ділам».

Фото: vidrodzhennya.org.ua. Захід транслювався наживо у Facebook

Першим меморандум підписав Харківський міський голова Геннадій Кернес.

«Ми за те, щоб розвивалося місцеве самоврядування, бо об’єдналися мери великих та маленьких міст України в єдину партію «Довіряй ділам», і ми сьогодні підписали меморандум з іншими партіями — «Опозиційним блоком», «Партією мира та розвитку», «Наші», «Відродження» — для того, щоб ми могли ту децентралізацію, яка дає можливість заробляти гроші на місцях, щоб гроші йшли для людей на містах», — сказав Кернес під час заходу.  

Найближчим часом партія проведе об’єднавчий з’їзд, на якому визначить організаційну структуру та єдине партійне керівництво.

На питання, як буде називатися об’єднана партія та як формуватиметься партійний список, нардеп Вадим Новінський відповів: «Ви це почуєте у неділю, на з’їзді».

Нагадаємо, 2 червня на з’їзді у харківському Палаці спорту співголовами партії «Довіряй ділам» стали мер Харкова Геннадій Кернес та мер Одеси Геннадій Труханов. Противники з’їзду провели акцію протесту «Стоп реваншу!», під час якої частина з них знесла пам’ятник Жукову.