Перші 3 дні — найскладніші, — колега про стан травмованого у сутичках на «Барабашово» оператора

15:10, 9 чер. 2019
 
Перші 3 дні — найскладніші, — колега про стан травмованого у сутичках на «Барабашово» оператора

Оператор програми «Вісті» Вадим Макарюк, який був травмований під час сутичок на ринку «Барабашово», перебуає у тяжкому стані в реанімації. Про це кореспондентам UA:Харків розповіла його колега Анна Черненко. За її словами, у Макарюка стався крововилив у мозок. Відвідувати його не можна, лікарі не дозволяють емоційного навантаження. Постраждалий при тямі, каже Черненко.

На фото: Анна Черненко та Вадим Макарюк

Сьогодні Макарюку виповнилося 36 років. Харківські журналісти, оператори та блогери зібралися біля Лікарні невідкладної допомоги, щоб підтримати Вадима.

Вчора, 8 червня, Національна спілка журналістів України звернулася до правоохоронців з вимогою провести розслідування справи про побиття оператора Вадима Макарюка. Про це написав на своїй сторінці у Facebook голова НСЖУ Сергій Томіленко

«Ми передали інформацію про подію до офісу ОБСЄ у Відні. Щодо Вадима — ми готові надавати юридичну допомогу колезі. Надішлемо запит до МВС та здійснюватимемо громадський контроль над ходом розслідування. Також плануємо надати певну матеріальну допомогу колезі», — розповів Томіленко кореспондентам UA: Харків.

Нагадаємо, конфлікт на ринку «Барабашово» стався 7 чеврня. Це була сутичка між групою невідомих та підприємцями торговельного центру. Під час бійки, за даними поліції, були травмовані 9 людей. Серед них і оператор Вадим Макарюк. Напад на нього поліцейські розслідують за трьома статтями: «погроза або насильство щодо журналіста», «перешкоджання законній професійній діяльності журналістів» та «розбій».