Не дав квиток і висадив з маршрутки: пасажирка поскаржилася на водія

20:50, 11 чер. 2019
 
Не дав квиток і висадив з маршрутки: пасажирка поскаржилася на водія

Пасажирка автобусу «Харків — санаторій Бермінводи» Анна Сичова написала скаргу на водія. За її словами, чоловік не дав їй квиток та відмовив у проїзді.

«Він каже, що Бермінводи — Холодна гора — 20 грн. На сайті вказана ціна - 17, але справа не у вартості проїзду, а у тому, що він не видав квиток. Ми заплатили повністю, надайте нам, будь ласка, квиток. Я хочу, хоча б у квитку бачити дійсну ціну проїзду. На що він нам відмовив. Він зупинив автобус, відчинив двері, зайшов до автобуса і намагався силою мене виштовхнути з автобуса. Він тоді мене схопив за руки, виштовхнув з автобусу, а діти вже вийшли слідом за мною. І так ми опинились, грубо кажучи, в полі, у тридцятиградусну спеку з дітьми».

Водій автобусу Олексій Лавров говорить: прейскурант цін пасажирці показував.

«Я бачу, що вона не твереза. Вона загрожує суспільству. Може пляшкою кинути, з кимось сваритися почати. Я маю право висадити. Так, мені прийшлося, звичайно, не застосувати грубу фізичну силу, а потягнутися за телефоном, щоб вона потягнулася за мною з салону»

На звинувачування водія Анна відповідає так:

«Я запропонувала пройти експертизу. Я була абсолютно тверезою, я була з двома дітьми. Можливо після річки, мій зовнішній вигляд на щось був схожий, непрезентабельний, але річ у тому, що я була у нормальному адекватному стані»

Сьогодні до Укртрансбезпеки надійшла скарга на водія автобусу. Людмила Ткаченко, виконуюча обов’язки начальника обласного управління Укртрансбезпеки, перелічує причини, з яких пасажиру можуть відмовити у поїздці.

«Складено відповідний акт за відсутність документів, які потрібні для перевезення пасажирів, а саме: у водія був відсутній квитково-касовий лист. Цей акт буде передано на розгляд керівництву управління. Впродовж двох місяців буде застосовано адміністративно-господарський штраф у розмірі 1700 грн», - говорить Ткаченко.