Обмеження руху через спеку: щоденно на Харківщині зупиняють до 400 вантажівок

19:20, 12 чер. 2019
 
Обмеження руху через спеку: щоденно на Харківщині зупиняють до 400 вантажівок

На Сумській трасі патрульні перевіряють вантажівки. Старший лейтенант Ігор Лєпєєв каже, якщо вага перевищує 24 тонни, — їх зупиняють.

«У Суми. Зараз я на стоянку стану, буду стояти, чекати. Сказали, що температура велика, треба зупинитися. У мене там 28 тонн, а треба 24. Спекотненько, але відчинимо двері», — розповідає водій Юрій.

Рух великогабаритного транспорту на дорогах Харківської області заборонено з 10:00 до 22:00. Це через спекотну погоду, розповідає старший лейтенант Ігор Лєпєєв.

«По-перше, видно, що вона вже присівша. Видно, що автомобіль перенавантажений, і тому подібне. Видно по габариту, коли автомобіль довгий — зазвичай, перевозить важкий вантаж. Ми зупиняємо, перевіряємо. Дивимось накладну».

Лєпєєв каже, якщо водій відмовляється і не робить зупинку в обмежений час, йому повинні виписати штраф. Розмір — 510 гривень. За два тижні дії обмеження не виписав жодного штрафу, говорить патрульний.

Водії, яких зупинили, чекають на стоянці біля заправки. О 14:00 тут — чотири вантажівки. Обмеження руху на дорогах області почалися з першого червня, коли температура повітря стала більшою за 28 градусів. Про це розповідає перший заступник начальника Служби автомобільних доріг Харківщини Сергій Пляка.

«У нас зараз температура +34, асфальтобетонне покриття має зараз температуру до +60. Звичайно, при навантаженні асфальт просто розрізається. Вночі температура падає і рух продовжується. Не вносяться заборона на рух транспорту, який перевозе харчові продукти, які швидко псуються».

Пляка каже, у день патрульні зупиняють до 400 вантажівок. Пунктів, де це роблять, у Харківській області — 20.