Падіння паркану на пішоходів: поліція відкрила справу, будівельники від коментарів відмовляються

19:51, 14 чер. 2019
 
Падіння паркану на пішоходів: поліція відкрила справу, будівельники від коментарів відмовляються

Це відео з камер спостереження. Четвер, 16:00, вулиця Бакуліна. Металевий паркан падає на перехожих. Огорожа б`є по голові жінку з дитячим візочком. 

Ільєсс був неподалік, підбіг коли почув гуркіт.

«Побачив, що тут була жінка і вона трималась за голову. З ними йшли люди, які візочок вчасно зняли. Вона погано чула і була у шоці», — розповідає очевидець Ільєсс Ель Кортбі. 

Протягом доби кореспонденти UA: Харків намагалися знайти травмовану жінку. За її домашньою адресою двері ніхто не відчинив. 

Фото: Владислав Степаненко

«Паркана не торкалися, поки були свідки. Ми чекали поліцію десь хвилин 20. Коли всі розійшлись, вони почали демонтувати», — каже Ільєсс.

Будівля, біля якої стояв паркан — Науково-дослідний інститут екологічних проблем. Зв’язатися з його директором кореспондентам протягом дня не вдалося. Не на камеру головний інженер установи розповів: ремонтні роботи тут почали цього тижня, працюють підрядники.

«Ми провели торги. На покрівлю тендер виграла фірма «Максі строй», на фасад — «Фасад сервіс». Як ми дізнались, це якісна фірма у Харківський області саме по фасадах. Все узгодили і почали працювати. За шість метрів від будівлі вони огородили той кут, де працювали і збивали матеріал. Але, напевно, вони паркан цей погано закріпили», — говорить головний інженер Олександр Антипенко.

За телефоном, вказаним на сайті підприємства «Фасад сервіс», кореспондентам UA: Харків відповіли: директора на робочому місці немає. Паркан, який впав на перехожих, відучора розібраний. Робітники спілкуватись із журналістами відмовляються.

Під час падіння огорожа вдарила 35-річну жінку та її доньку-підлітка. Вони отримали забої. Від госпіталізації відмовились, розповіла речниця Шевченківського відділу поліції Інеса Снитко.

«Встановлено, що за адресою проводяться ремонтні роботи. Жителька Харкова йшла вулицею з 12-річною донькою та везла у візочку 8-місячну дитину. Менша дівчинка не постраждала. Відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст. 271 ККУ «Порушення вимог законодавства про охорону праці», — каже Снитко. 

Снитко говорить: підозру ще нікому не висували. Стаття, за якою розслідують провадження, передбачає штраф до 3400 тисяч гривень або обмеження волі до 2 років.