«Я цього не робив»: затриманий за підпал намету на майдані Свободи не визнає провини

16:54, 15 чер. 2019
 
«Я цього не робив»: затриманий за підпал намету на майдані Свободи не визнає провини

У Дзержинському районному суді розглядають клопотання про обрання запобіжного заходу чоловіку, затриманому за підозрою в підпалі намету «Все для перемоги на майдані Свободи» 20 травня. 

Як повідомляє кореспондент UA: Харків, прокурор Роман Яровий просить взяти підозрюваного під варту без права внесення застави. Захисники заявляють про порушення з боку органів досудового розслідування, зокрема, безпідставне затримання (за ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України) — за 25 днів після пожежі у наметі, а також про відсутність складу кримінального правопорушення. 

Захисники Іса Гулієв та Альона Літвінова на засіданні також зазначили, що не встановлено розмір шкоди, невідома вартість відновлення намету, а потерпілою визнана харків’янка Ярина Чаговець, яка не подавала заяву про злочин. Таку заяву направляв Борис Редін, один з ініціаторів встановлення намету. 

Підозрюваний на питання судді сказав, що намет не підпалював. 

«Прошу мене не карати. Я цього не робив», — сказав він. 

Він також сказав, що напередодні його запросили до відділу поліції та відмовляли у адвокаті. 

Захист просив відмовити прокурору у застосуванні запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без внесення застави. 

Суддя Олексій Шишкін, вислухавши сторони, пішов до нарадчої кімнати. 

Шатро на майдані Свободи підпали вранці 20 травня. Вигоріли частина тенту та банер «Все для перемоги», які згодом відновили. Підозрюваного, 34-річного мешканця Харкова, затримали 14 червня.