Офіційно відкрита, але не працює: чому амбулаторія у Малій Рогані не приймає пацієнтів

18:12, 18 чер. 2019
 
Офіційно відкрита, але не працює: чому амбулаторія у Малій Рогані не приймає пацієнтів

Новозбудована амбулаторію в селі Мала Рогань Харківського району мала запрацювати першою з запланованих 30-ти в області. Посадовці відкрили її у середині березня. Про це відзвітували на сайті обладміністрації. Чому відтоді не приймають пацієнтів?  

Депутатка Малороганської сільради Любов Злобіна показує нову сільську амбулаторію. Каже: прийом тут не проводять.

«Це вже було відкриття місяці два тому. Ну ми заходили десь тижня два назад, там нічого не працювало. Ще розкидано було, неприбрано. Нове обладнання стоїть», — розповідає депутатка Малороганської сільської ради Любов Злобіна.

Про відкриття амбулаторії обласні чиновники звітували 18-го березня. У повідомленні йшлося: тут є стаціонар, маніпуляційна, кабінет щеплень та житло для лікарів. На світлинах — прийом пацієнтів в новому приміщенні. З моменту офіційного відкриття новозбудована амбулаторія зачинена, розповідає мешканка села Мала Рогань Ніна Чумак:

«В мене дача поряд з амбулаторією, я там кожного дня. Ну і спостерігаю, що вона не працює в нас. Робітники там присутні, приходять. Рвуть бур’ян, там ще щось ремонтують. Але пацієнтів там немає. Ми всі ходимо в стару амбулаторію».

Стара амбулаторія — на сусідній вулиці, розташована на першому поверсі житлового будинку. Усього тут обслуговують майже 3000 людей. В день близько півсотні, говорить завідувачка закладу Тетяна Панська.

Чому лікарі не працюють у новому приміщенні — не відповідає.

«Я на своєму робочому місці. Ось тут сиджу, приймаю. Всі питання до голови сільської ради», — каже Тетяна Панська.

У селищній раді надавати коментарі відмовилися. Об 11-й ранку очільника на роботі немає.

«Вони зараз на об’їзді там зайняті, ніхто не може сюди приїхати».

Чому приміщення нової амбулаторії не працює, пояснює заступниця голови Харківської райадміністрації Наталія Мєуш.

«На сесії районної ради 25 травня були виділені додаткові кошти у розмірі 1,5 млн гривень на благоустрій території, у тому числі на проведення капітального ремонту асфальтного покриття. У них відбулась сесія 12 червня. Вони прийняли ці кошти. Тепер вони зможуть заключити договір на проведення робіт, замовити проектну документацію», — каже Мєуш.

За її словами, роботи планують завершити за місяць, і будівлю відкриють.