Порушення правил агітації: поліція отримала 10 заяв щодо кандидата у нардепи Костянтина Немічева

18:15, 20 чер. 2019
 
Порушення правил агітації: поліція отримала 10 заяв щодо кандидата у нардепи Костянтина Немічева

 

Представник громадянської мережі «ОПОРА» Микола Зінченко розповідає про білборди та сітілайти з фотографією кандидата в депутати Костянтина Немічева. На них відсутні вихідні дані. Через це представники «ОПОРИ» звернулися до поліції.

«По-перше, ці агітаційні матеріали з’явилися до реєстрації. Тобто, це фальстарт. По-друге, вони мають розроблятися за кошти виключно з виборчого фонду, який створюється лише після офіційної реєстрації. У випадку Костянтина Немічева, його зареєстрували, але в цей же день та наступного дня по місту ми помітили велику кількість білбордів, на яких не було даних про замовника, про виконавця, про тираж», — каже Зінченко.

Костянтину Немічеву — 23 роки. Він — керівник харківського обласного осередку партії Національний корпус. На вибори він йде, як самовисуванець у 170  окрузі. Зареєстрували кандидата 15 червня. Телефоном Немічев розповів: реклама, на яку вказують представники «ОПОРИ» була розміщена місяць тому.

 «Білборди були розміщені, тому що я їх замовляв як особа, яка не є кандидатом, я тоді ще не був кандидатом. Зараз я вже зареєструвався як кандидат. І подав заяву на відкриття рахунку. Тільки тоді я зможу нові борди оплатити, з рахунку кандидата», — говорить він.

До 18 червня харківські поліцейські отримали заяви про порушення правил агітації Немічевим у трьох района міста. Про це розповів під час брифінгу очільник поліції Харківщини Валерій Сокуренко.

«Надійшло близько 10 заяв та повідомлень про виявлення фактів порушення правил проведення передвиборчої агітації: шість — до Московського відділу поліції, три — до Київського та одна заява — до Шевченківського. У цих матеріалах відсутня інформація про замовника», — каже Сокуренко.

Нині правоохоронці проводять перевірку за цими заявами. Кримінальних проваджень або адміністративних протоколів ще немає. Микола Зінченко пояснює, що такі порушення правил агітації караються штрафом — у 85 гривень за кожен білборд.