У справі про побиття оператора Вадима Макарюка — двоє нових підозрюваних

14:33, 21 чер. 2019
 
У справі про побиття оператора Вадима Макарюка — двоє нових підозрюваних

Підозри двом чоловікам слідчі оголосили сьогодні, повідомили кореспондентам UA: Харків власні джерела, наближені до слідства.

Одному з підозрюваних 20 років. За версією слідчих, він брав участь у побитті оператора Вадима Макарюка, коли той вже лежав на землі. Чоловіку оголосили підозру за ч. 2. ст. 345-1 Кримінального кодексу: «Умисне заподіяння журналісту побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв’язку із здійсненням законної професійної діяльності». Стаття передбачає до 5 років позбавлення волі.

Іншому підозрюваному 36 років. Під час конфлікту, вважають у поліції, він відібрав та умисно розбив відеокамеру з якою працював Вадим Макарюк. Чоловіка підозрюють за ч.1 ст. 347-1 Кримінального кодексу: «Умисне знищення або пошкодження майна журналіста». Санкція статті — до 5 років обмеження волі.

Пізніше цю інформацію кореспондентам UA: Харків підтвердила речниця Нацполіції області Ганна Третьякова. Вона говорить, підозрюваних не затримували. 

Конфлікт на ринку «Барабашово» стався 7 чеврня. Це була сутичка між групою невідомих та підприємцями торговельного центру. Під час бійки, за даними поліції, були травмовані 7 людей. Серед них і оператор програми «Вісті» Вадим Макарюк.

У вівторок, 11 червня, Вадима Макарюка перевели до реанімації міської лікарні №7.

Після бійки на ринку «Барабашово» у поліції відкрили сім кримінальних проваджень. За фактом групового порушення громадського порядку, блокування транспорту, нападу на журналіста та нанесення легких тілесних ушкоджень.

Раніше у справі про побиття Вадима Макарюка підозру оголосили 26-річному Сергію Козлюку.  Статті: «перешкоджання діяльності журналіста», «хуліганство» та «погроза або насильстві щодо журналіста». Чоловік підозри не визнав. Йому вибрали запобіжний захід  2 місяці домашьного арешту.

Фото: скріншот з відео, Facebook/Барабашово Харьков