Справа про стрілянину в супермаркеті «Рост»: поліцейському оголосили про підозру

14:05, 25 чер. 2019
 
Справа про стрілянину в супермаркеті «Рост»: поліцейському оголосили про підозру

Слідчі державного бюро розслідувань у Полтаві оголосили підозру працівнику поліції охорони через стрілянину в супермаркеті «Рост» у Харкові.

Підозру правоохоронцю вручили вчора, 24 червня, розповів речник управління Олександр Білка. За його словами, чоловіка підозрюють в умисному вбивстві при перевищенні заходів, необхідних для затримання злочинця та перевищенні службових повноважень. Покарання за цими статтями6 від 3 до 8 років позбавлення волі. Поліцейському мають вибрати запобіжний захід.

За словами речниці поліції охорони в Харківській області Віри Котко, на час досудового розслідування чоловік відсторонений від служби.

Нагадаємо, стрілянина сталася 5 грудня 2018 року. Між працівником поліції та відвідувачем супермаркету стався конфлікт. За версією слідства, чоловік відмовлявся оплатити товар, його провели у підсобне приміщення. Там він перебував із працівником поліції охорони. Під час суперечки відвідувач поранив правоохоронця ножем та вибіг на вулицю. Поліцейській відкрив вогонь. Чоловік загинув.