Напад на оператора: запобіжний захід другому підозрюваному

14:05, 26 чер. 2019
 
Напад на оператора: запобіжний захід другому підозрюваному

Київський райсуд Харкова вибрав запобіжний захід мешканцю Харківської області, фігуранту справи про напад на харківського телеоператора Вадима Макарюка, підозрюваного за трьома статтями Кримінального кодексу. 

Як повідомляє кореспондент UA: Харків, суд призначив чоловіку запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту до 11 серпня 2019 року. 

Прокурор просив взяти підозрюваного під варту, не виключаючи можливості внесення застави. Захист — відмовити у повному обсязі. 

Чоловіка підозрюють за ч. 3 ст. 171 Кримінального кодексу України (вплив на журналіста з метою перешкоджання виконанню ним професійних обовязків, вчиненого за попередньою змовою групою осіб), ч. 2 ст. 345-1 ККУ (умисне заподіяння журналісту середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв’язку із здійсненням ним законної професійної діяльності), ч. 1 ст. 347-1 ККУ (умисне знищення майна, що належить журналісту у зв’язку із здійсненням цим журналістом законної професійної діяльності). 

За версією слідства, підозрюваний у групі з Сергієм Козлюком та іншими невстановленими особами, перешкоджав виконанню професійних обов’язків Макарюком, висловлювався на його адресу нецензурною лайкою, відібрав відеокамеру і розбив її. 

Вадим Макарюк отримав травми під час конфлікту на території торговельного центру «Барабашово» 7 червня. 

12 червня суд призначив домашній арешт із застосуванням електронного засобу контролю Сергію Козлюку, першому підозрюваному у справі про напад на Макарюка. 24 червня Харківський апеляційний суд залишив рішення першої інстанції без змін, відхиливши скарги і прокуратури, і захисту.