У харківській приймальній нардепа Бойка невідомі розбили скло

19:16, 27 чер. 2019
 
У харківській приймальній нардепа Бойка невідомі розбили скло

У приймальній депутата Верховної Ради Юрія Бойка невідомі розбили скло. Бойко - перший у списках політичної партії «Опозиційна платформа - за життя».

Інформація про подію надійшла до правоохоронців близько 4-ої години ранку, говорить речниця Національної поліції Харківщини Оксана Калмикова. За її словами, правоохоронців викликав охоронець.

«Охоронець, який знаходився у приміщені, повідомив поліційським, що вночі почув якийсь незрозумілий йому звук. Він вийшов на вулицю, але там нікого не побачив. Працівники поліції на місці зібрали первинний матеріал. Вирішується питання щодо внесення відомостей про вказаний факт до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Тобто, кваліфікацію даної події за Кримінальним кодексом України», - говорить Калмикова.

Член партії Андрій Лесик говорить: офіс відкрили напередодні.

«Розбитий фасад, сліди зеленки. Це мабуть ті методи, які радикали обрали у боротьбі проти нас», - каже Лесик.

Фото: Facebook / Андрій Лесик

У поліції відкрили кримінальне провадження за статтею «хуліганство». Про це говорить речниця поліції Харківщини Оксана Калмикова.

Пошкодження офісу може бути розцінено як перешкоджання діяльності народного депутата України, каже представник громадянської мережі «ОПОРА» Микола Зінченко.

«Це може бути розцінено як перешкоджання діяльності як і кандидата, так і діючого депутата, так і політичної партії. Якщо партія дійсно вважає, що це перешкоджання їхній діяльності. Вони таким чином мають по суті звернутися до пердставників Нацоінальної поліцї», - каже Зінченко.

Калмикова каже, нових заяв до поліції стосовно пошкодження офісу або перешкоджання діяльності народного депутата України - не надходило.