У Харківському Екопарку показали новонародженого кенгуру-альбіноса

14:42, 3 лип. 2019
 
У Харківському Екопарку показали новонародженого кенгуру-альбіноса

Цьому дитинчаті кенгуру 4 місяці. Поки він весь час знаходиться у сумці матері у вольєрі Харківського екопарку. Потомство доглядачі помітили тиждень тому. Це перша дитина у самиці-альбіноса Ненсі та рудо-сірого самця Джорджа, розповідає завідувач сектору копитних Сергій Попов.

«Малюк народжується понад місяць. Залишає місце свого народження та переповзає до сумки. Там він дуже міцно присмоктується до соска — у кенгуру, валабі Бенета, 4 соски. І перші півроку самиця сама годує малюка, переважно підвищеним білком», — говорить він.

Валабі Бенета мешкають в Австралії. В еко-парку їх п’ятеро. Самиця-альбінос — одна. Такі тварини в дикій природі виживають рідко.

«В Австралії, там є такий собака Дінго — найголовніший хижак. Вони знищують цих кенгуру через біле забарвлення. Звичайного рудо-сірого валабі важко помітити, а білих видно здалеку», — говорить Попов.

За його словами, ці кенгуру живуть близько 10 років.

«Вони в природі харчуються молодими пагонами акації. Дерева спеціально в нас посадили. Також годуємо валабі як і сухими сумішами, так і екзотичними фруктами. Банан, ківі, яблука — усе це входить до раціону. Важать від 10 до 14 кілограмів. Самочки за розміром менші — від 8 до 12 кілограмів. За зростом вони невисокі — до 35 сантиметрів. Це — лісовий кенгуру», — каже він.

За словами доглядача, через 2 місяці дитинча-альбінос рухатиметься самостійно. Його залишать в екопарку. Якщо кенгурятко виявиться хлопчиком — його переведуть в окремий вольєр.