Справа про замінування у Харкові: апеляційний суд відклав слухання

10:03, 8 лип. 2019
 
Справа про замінування у Харкові: апеляційний суд відклав слухання

Розгляд апеляційних скарг прокуратури щодо запобіжних заходів підозрюваним у справі про хибні замінування у Харкові перенесли. До суду не приїхали адвокати підозрюваних. Вони надіслали клопотання, в якому пояснили, що зайняті в іншому слуханні та просили відтермінувати засідання.

Колегія суддів клопотання задовольнила. Засідання за обома скаргами призначили на 15 липня.

Нагадаємо, двох мешканців Києва затримали 28 червня. За версією слідчих, вони займалися розсилкою неправдивих повідомлень про замінування у Харкові з 4 по 9 травня 2019. Справу розслідують за статтею «Терористичний акт».

30 червня Київський райсуд Харкова взяв обох чоловіків під варту із заставою в майже 1,5 млн грн. За два дні родини обох підозрюваних внесли заставу, і чоловіки вийшли з СІЗО. Підозру обидва заперечують. Надавати коментарі в суді відмовилися.

Листи про замінування у Харкові надходять третій місяць поспіль. Перше таке повідомлення поліцейські отримали 21 квітня — у день другого туру президентських виборів. Відтоді поліцейські оглянули понад 400 об’єктів. Вибухівку шукали у торговельних центрах, школах, лікарнях, на вокзалах, заводах та аеропортах. Усі повідомлення про мінування виявилися хибними.