Кандидат Куницький, реєстрацію якого скасувала ЦВК, оскаржуватиме рішення

14:28, 12 лип. 2019
 
Кандидат Куницький, реєстрацію якого скасувала ЦВК, оскаржуватиме рішення

Про це Куницький заявив на своїй сторінці у Facebook. Рішення про зняття кандидата Центрвиборчком ухвалив на вечірньому засіданні у четвер, 11 липня. Позицію Куницького кореспонденти UA: Харків намагалися через його прес-секретарку. Анастасія Кладієва телефоном розповіла: свою позицію Олександр висвітлив на сторінці у фейсбуці.

Олександр Куницький — кандидат-мажоритарник, який балотувався по виборчому округу №169 (Київський та частина Московського району міста Харкова). Реєстрацію скасували через те, що Куницький не проживав безперервно на території України протягом останніх 5 років. Це є необхідною вимогою для реєстрації кандидата в нардепи. За даними ЦВК, Куницький виїжджав за кордон більш ніж на 180 днів. 

На засіданні уповноважений представник партії «Слуга Народу» сказав, що за межами України Куницький перебував з редакційним завданням.

«Кандидат надав підтвердження-лист про те, що він перебував з редакційним завданням від телеканалу 1+1 та громадських організацій. Від телеканалу він був як журналіст. ЦВК не надала можливості кандидату надати відповідні докази», — сказав представник партії «Слуга народу» Олександр Качура.

Нагадаємо, наявність подвійного громадянства Олександр Куницький підтвердив на зустрічі з виборцями 6 червня.

«Я громадянин Ізраїлю з 12 років. В 2005 році, після армії, я повернувся до України. Відтоді я проживаю в Україні. Всі ті, хто вважає, що це протизаконно, ви всі помиляєтесь. Тому що ви не знаєте. Це не карається», — сказав Куницький.