Розслідування вирубки лісу та безпека родини Чагаровського: Зеленський у Харкові

21:36, 17 лип. 2019
 
Розслідування вирубки лісу та безпека родини Чагаровського: Зеленський у Харкові

Володимир Зеленський доручив правоохоронцям Харківщини розслідувати факти вирубки лісів в області та убезпечити родину Руслана Чагаровського, директора державного підприємства «Жовтневе лісництво».

Сьогодні Зеленський приїхав із робочим візитом до Харкова. В обласному управлінні лісового господарства він провів нараду з питань боротьби з незаконною природноресурсною господарською діяльністю в регіоні.

Під час неї Руслан Чагаровський заявив про незаконну вирубку дубів у Жовтневому лісництві. Він дізнався про неї після виходу з декретної відпустки місяць тому. На думку Чагаровського, збитки складають не менше 200 млн грн. Чагаровський сказав, що сьогодні вночі підпалили гараж з автомобілем його дружини. Цей випадок він пов’язує зі своєю діяльністю.

—  Машина згоріла, гараж згорів на відео яке, я передав правоохоронним органам, там видно троє осіб, четвертий був біля гаража.
—  Через що це відбулось?
—  Я так гадаю, що це відбулось через мої ревізії у лісгоспі.

Під час доповіді, директор лісництва назвав прізвища людей, які, на його думку, можуть бути пов’язані з цією вирубкою.

Зеленський доручив керівникам поліції, які були на нараді, убезпечити родину Чагаровського та розслідувати факти рубки лісу.

«Вам треба сісти за один стіл, з’ясувати й припинити вирубку лісу на Харківщині. Якщо ви цього не зможете зробити, то на ваших місцях з’являться інші люди», — сказав Зеленський.

Також під час візиту Володимир Зеленський облетів ліси у Чугуївському районі області. Там і відбувається ця вирубка.

Нагадаємо, 16 липня до поліції надійшло повідомлення про те, що поблизу селища Кочеток, затримали машини зі зрубаними сторічними дубами. Справу розслідують за статтею «незаконна порубка дерев».