У поліції розповіли, як реагуватимуть на листи про замінування у день виборів

13:44, 19 лип. 2019
 
У поліції розповіли, як реагуватимуть на листи про замінування у день виборів

Майже 10 тисяч силовиків працюватимуть у день виборів на Харківщині. Це нацгвардійці, поліція та рятувальники, розповів начальник поліції Харківщини Валерій Сокуренко

За словами Сокуренка, на кожній дільниці вже цілодобово чергують по два працівника поліції. Також, напередодні дня голосування, поліцейські створили 11 вибухотехнічних груп.

«Якщо будуть масові електронні мінування, ніхто ніяку евакуацію проводити не буде. І якщо нічого підозрілого не буде. Тому що, попередньо, до роботи, ми всі дільниці оглянемо. Ми їх цілодобово охороняємо. І якщо реагувати на такі повідомлення, зрозуміло, що вибори можуть бути зірвані. Ми цього не допустимо», — сказав Сокуренко.

Більше подробиць про підготовку поліції регіону до позачергових виборів до Верховної ради дивіться у стрімі: 

Повідомлення про замінування у Харкові та області надходять третій місяць поспіль. Перші електронні листи про загрозу вибуху поліцейські отримали 21 квітня, у день другого туру виборів президента України. Відтоді у Харкові вибухівку шукали у торговельних центрах, на заводах, вокзалах, аеропорту, школах, дитячих садочках та університетах. Усі повідомлення виявилися хибними.

За словами начальника Слідчого управління Нацполіції у Харківській області Сергія Чижа, за фактами повідомлень про мінування відкрито 82 кримінальних провадження. Витрати правоохоронців через хибні повідомлення про мінування склали понад 300 тисяч гривень. За матеріалами кримінальних справ, завданні підприємцям збитки склали понад 5 млн гривень.

Раніше радник міністра внутрішніх справ Іван Варченко розповів, що листи про замінування надходять з території окупованих Донецької та Луганської областей, Криму та Російської Федерації.