По окружкомам Харківщини розвезли бюлетені для парламентських виборів

18:26, 19 лип. 2019
 
По окружкомам Харківщини розвезли бюлетені для парламентських виборів

Сьогодні, 19 липня, на Харківщину приїхала вантажівка з бюлетенями для парламентських виборів. 

Ця вантажівка приїхала з Києва, розповів голова окружної виборчої комісії №169 Роман Ломоносов. За його словами, на його окружкомі отримали близько 160 тисяч бюлетенів.

«Ми розвантажуємо з 12-ої години. До нас надійшли бюлетені з Центральної виборчої комісії. Бюлетені багатомандатного та одномандатного виборчого округу. Окружна виборча комісія буде сьогодні видавати дільничним виборчим комісіям протоколи. У нас була 101 дільниця, але на літо спецдільниці закриваються. Це у лікувальних закладах, там дуже мала кількість хворих. Тому 98 дільниць на зараз», - говорить Ломоносов.

У приміщенні окружкому бюлетені перераховують. Складають протокол про отримання та підписують його. Після цього до приміщення заходять члени дільничних виборчих комісій. Вони отримують бюлетені та везуть їх на дільниці у супроводі поліцейського.

Отримані бюлетені на кожній дільниці перерахують, опломбують та закриють у сейф. Там вони будуть зберігатися до дня виборів. Про це розповів член дільничної комісії №242 Володимир Чернушенко.

«Це приміщення ДВК №242. Тут постійно проходять вибори. Будуть столи, будуть скриньки. Будуть сім кабінок, одна для інвалідів - восьма. Тут буде керівництво сидіти, і тут далі будуть наглядачі. 1920 бюлетенів. По списку 1919 виборців. Зараз засідання. будемо рахувати, що ми отримали», - каже Чернушенко.