Підривникі банкоматів у Харкові та Люботині потрапили на відео

19:29, 19 лип. 2019
 
Підривникі банкоматів у Харкові та Люботині потрапили на відео

Слідство вивчає ці кадри. Попередня версія — два вибухи з різницею у 40 хвилин влаштували різні люди. Але слідчі не виключають, що організатор у злочинів — один. Два термінали «Приватбанку» підірвали вранці. Алла Лаврентьєва живе в П’ятихатках, навпроти будівлі, де розташоване відділення банку.

 «Я просто мешкаю у цьому будинку. Я у вікно подивилася і все. Почали гудіти машини. Ось ця сигналізація спрацювала і все... і тиша», — каже жінка. 

- А вибух дуже потужний був?

- Дуже сильний. Я ж кажу, мені здалося, що десь... Я спочатку подумала, що в нашому будинку газ вибухнув.

Сьогодні відділення банку по вулиці Академіка Вальтера, де підірвали банкомат, клієнтів не приймає. Приміщення готують до ремонту. Зазнала пошкоджень і крамниця по-сусідству. Її власниця спілкуватися відмовилась. Причину не пояснила.

Начальник обласної поліції Валерій Сокуренко каже: вночі пролунали відразу два вибухи. Другий банкомат невідомі підірвали в Люботині. Він був розташований поряд з крамницею по вулиці Шевченка. Попередньо встановлено: в обох випадках стався вибух невідомої речовини всередині банкоматів.

«У Люботині зірвали банкомат. От вони забрали тільки верхню цю ... скажим скриньку з грошима, в якій знаходяться гроші, якісь ті купюри, які скидує банкомат. Тобто мало там було грошей, порядка десь 100 тисяч, а решту вони не змогли забрати».

Травмованих внаслідок вибухів немає. Правоохоронці шукають людей, які причетні до вибухів.

«І там, і там у нас є відео. І ми бачимо, що люди які там. Ну на відео знаєте, в капюшоні, в балаклаві, але люди звосім інші по структурі. Там — худий, високий, там — плотний, товстий. Може бути якийсь організатор один в обох групах. Таке може бути. Зараз все що можна, ми робимо. Слідкуємо за тим, що там навколо відбувалось, щоб максимально у короткі терміни розкрити ці злочини. Перспективи, що ми їх затримаємо є» — каже Сокуренко.

Скільки грошей викрали, ще не порахували, розповів речник прес-офісу «ПриватБанку» в Харківській області Олег Калашніков.

«У Харківському регіоні це третій випадок в цьому році. За цей короткий час ми ще не встановили, які збитки поніс саме банк. Але збитки суттєві. Крім самих грошових коштів, ще ж потрощено все наше обладнання, постраждали приміщення, в яких були розташовані ці наші пристрої, тому це сотні тисяч гривень, напевно».

Слідчі Люботина та Київського відділу поліції Харкова відкрили провадження за статтями «крадіжка та «умисне знищення або пошкодження майна».