Парламентські вибори у Харкові: як рахували голоси на дільницях

14:05, 22 лип. 2019
 
Парламентські вибори у Харкові: як рахували голоси на дільницях

Виборчі дільниці на Харквіщині у день виборів зачинились о 20.00.

З виборчої дільниці №242, що в університеті міського господарства імені Бекетова, останній виборецьостанній виборець пішов рівно о восьмій вечора, розповів голова комісії Олексій Гусаров. Після закриття дільниці він розпочинає засідання комісії.

«Перш за все, нам треба розглянути скаргу. Скарга полягає у тому, що у нас журнал реєстрації документів не був прошитий та продрукований. Ми її прийняли. Після цього попросили, нам привезли нитки. Ми прошити, продрукували», - почав засідання голова комісії.

«Разом 1026. ОСь тепер обробляємо список виборців. Перший стіл, список виборців сюди», - продовжив член ДВК №242 Володимир Чернушенко.

За його словами, на цій дільниці за день проголосували більше ніж пятдесят відсотків виборців.

«Бюлетенів 1920, а виборців 1911. Наплив - ось це цікаво: десь з 12.30 до першої години дня був. І ось після четвертої години», - розповів Чернушенко.

Члени виборчих комісій спочатку бюлетені сортували за списками: окремо партійні, окремо за мажоритарників. Після цього почали рахувати голоси, розповів голова дільниці №166 Олександр Бінусов. Дільниця розташована на першому поверсі гімназії №6, що на Римарській.

«Під час голосування були деякі випадки, але вони були дрібного характеру. І на хід подій сильно не вплинули. Підрахунок був дуже складний, тому що на цих виборах у нас були два комплекти бюлетенів, а не один. І роботи вийшло у нас в два рази більше, тому це зайняло дуже багато часу. Звичайно, накопичується втома. Але у результаті - цифри зійшлися», - говорить Бінусов.

Після підрахунку на дільниці гасять невикористані бюлетені.

«Усі бюлетені, які не були виборцям видані, вони так би мовити - «гасяться». Тобто відривається правий їхній кут. Таким чином, щоб їх не можна було використати повторно. Залишки правих куточків усі скидаються в один пакет і будуть також запаковані», - поснила член виборчої дільниці №166 Валерія Жданова.