У Харкові отримали повідомлення про мінування понад півтисячі об’єктів (оновлено)

10:39, 23 лип. 2019
 
У Харкові отримали повідомлення про мінування понад півтисячі об’єктів (оновлено)

У понеділок, 22 липня, у Харкові повідомили про замінування 510 об’єктів. Про це йдеться у зведнні оперативної інформації на сайті Харківської обласної адміністрації.

За інформацією ХОДА, повідомлення найдішло анонімно на електронну скриньку поліції області.

«510 об’єктів різного типу призначення (житлові багатоповерхові будинки, супермаркети, торговельні і торговельно-розважальні центри, лікарні, пологові будинки, дитсадки) приватної та комунальної власності. За вказаними адресами виїжджали оперативні групи, вибухотехніки і екстрені служби. Персонал, відвідувачі та мешканці евакуйовувались. Під час огляду приміщень, об’єктів і територій вибухових пристроїв не виявлено», - йдеться у поваідомленні на сайті обласної адміністрації.

Інформацію про мінування підтвердила речниця поліції регіону Оксана Калмикова. Кількість об’єктів та скільки з них вже оглянуті вибухотехніками - деталі речниця пообіцяла розповісти пізніше. 

UPD: Поліцейські обстежили 102 об’єкти: 21 житловий будинок, 50 лікарень та 31 торговельний центр, розповіла речниця поліції Оксана Калмикова. Вибухових пристроїв не знайшли.

За словами Калмикової, протягом понеділка на пошту поліції надійшло кілька електронних листів про загрозу вибуху. Евакуацію силовики проводили не на всіх об’єктах. Усього на час роботи вибухотехників з приміщень вивели майже 2200 людей. Розслідують цю низку замінуваннь у поліції, як теракт. 

Станом ранок вівторка, поліцейські оглянули усі об’єкти, вказані невідомими у електронних листах. Інформацію обласної адміністрації про мінування 510 об’єктів Калмикова не підтверджує.