Теракт біля Палацу спорту: суд розгляне апеляційні скарги на запобіжний захід

14:42, 23 лип. 2019
 
Теракт біля Палацу спорту: суд розгляне апеляційні скарги на запобіжний захід

Харківський апеляційний суд відкрив апеляційне провадження за апеляційними скаргами трьох обвинувачених та одного із захисників у справі про теракт біля Палацу спорту.

Як повідомила речниця Харківського апеляційного суду Євгенія Бондаренко, обвинувачені Сергій Башликов, Віктор Тетюцький та його захисник Дмитро Тихоненков оскаржують ухвалу суду першої інстанції про відмову змінити обвинуваченим запобіжні заходи.

Скарги розгляне колегія під головуванням судді Сергія Шабельнікова.

Дата розгляду ще не призначена.

Володимир Дворніков, Сергій Башликов і Віктор Тетюцький обвинувачуються у теракті, який стався 22 лютого 2015 року біля Палацу спорту. Внаслідок вибуху четверо людей загинули, ще 9 були поранені. За кілька днів після теракту Дворнікова, Башликова та Тетюцкього затримали і взял під варту. 

Справу розглядає Фрунзенський районний суд. 

Наприкінці червня цього року Конституційний Суд України визнав неконституційною норму Кримінального процесуального кодексу України про безальтернативність запобіжного заходу для обвинувачених у злочинах проти національної безпеки. На цій підставі захист просив звільнити обвинувачених з-під варти. Фрунзенський райсуд відмовив.