У Харківській мерії розповіли, що планують відремонтувати у парку «Зелений Гай»

18:02, 23 лип. 2019
 
У Харківській мерії розповіли, що планують відремонтувати у парку «Зелений Гай»

«Якщо прямо по алеї дивитися. Бачите грибок червоний? Ось за ним було величезне чортове колесо, колесо огляду», - харів’янин Віталій Капшитар показує місця у парку «Зелений Гай», що на ХТЗ.

Він каже: сюди приходив у дитинстві. Віталій подав до мерії петицію про реконструкцію цього місця.

«Ми навіть не просимо - ми вимагаємо. Зробити реконструкцію парку, зробити ландшафтні роботи, привести усе до ладу. Цей парк розміром майже 74 гектари. А парк Горького - 23-24 гектари. Цієї суботи була толока і відновили клумбу. Не повністю, бо сил не вистачає, але хоча б частково, що змогли зробити. Відновлюємо роботу покинутого джерела», -розповів Віталій Капшитар.

Пенсіонерка Віра Черниш у цьому районі мешкає рік. Каже: з онуком приходить до парку щодня.

«Тут і літні люди, і діти, і хворі люди - усі приходять лише сюди, більше немає куди. Побігати за голубами та подихати у лісі повітрям. Усе. Інших розваг немає», - каже жінка.

Петиція на сайті міськради з’явилася 2 місяці тому. За цей час її підписали більше 5 000 людей. Як оцінюють стан парку у мерії ми запитали у директора міського Департаменту комунального господарства Олексія Богача. Нині він у відрядженні, телефоном розповів наступне:

«Часткова реконструкція зеленої зони та дитячих майданчиків - вона і так запланована без цієї петиції. Цього року ми зустрічалися з активістами цього «Зеленого Гаю». Ще у травні. Планується один дитячий майданчик, один майданчик для вигулу собак, встановити вуличне освітлення. Цього року це все. Це було з місцевими мешканцями обговорено. На усе це є стандартні розцінки. Ви це побачите через систему «Прозоро», коли буде відомий переможець тендеру. Тендерна процедура зараз оформлюється», - пояснив Олексій Богач.

На розгляді у міського голови Геннадія Кернеса петиція з минулої п’ятнці. Відповісти на неї він має протягом трьох робочих днів.