Майже 50 чоловік на Харківщині намагалися захопити сільгосппідприємство — поліція

9:55, 24 лип. 2019
 
Майже 50 чоловік на Харківщині намагалися захопити сільгосппідприємство — поліція

Захопити підприємство «Маяк» у селі Велика Губщина на Валківщині чоловіки намагалися у вівторок, 22 липня. Близько десятої вечора до районної агрофірми під’їхали два автобуси людей з дубинками, розповіла речниця поліції Харківщини Олена Баранник. На місці вони «поводили себе агресивно, погрожували справжньому господарю розправою», через що власник і викликав правоохоронців. 

На місце приїхали слідчі Валківського відділу поліції, групи швидкого реагування та керівництво обласного управління. Вони з’ясували, що за допомогою підроблених документів було змінено власника та керівника приватного сільгосппідприємства «Маяк». 46 людей зі зброєю, електрошокерами, балаклавами та документами, серед яких були бланки охоронної фірми, доставили до відділу поліції. Баранник каже: серед них є громадяни Росії та мешканці окупованих територій. 

Слідчі відкрили кримінальне провадження за статтею «протиправне заволодіння майном підприємства, установи, організації». За це порушникам загрожує позбавлення волі до 3 років. Баранник каже: чоловіків ще не затримали. З’ясовують обставини. 

Версію подій кореспонденти UA: Харків також намагаються дізнатись у власника підприємства. На телефонні дзвінки чоловік поки не відповідає. 

Фото: поліція Харківщини