Запобіжний захід підозрюваному у нападі на Макарюка переглянуть 1 серпня

18:08, 25 лип. 2019
 
Запобіжний захід підозрюваному у нападі на Макарюка переглянуть 1 серпня

До Харківського апеляційного суду Михайло Базалєй прийшов з трьома адвокатами. Двадцятирічний студент під домашнім арештом більше тижня. Прокуратура такий запобіжний захід оскаржує, як занадто м’який.

«Є ще одна скарга, але вона ще не надійшла. Ставиться на обговорення питання про перенесення засідання, щоб об’єктивно і повно розглянути справу з урахуванням скарг і захисників і сторони обвинувачення».

Ще одну апеляцію 22 липня поштою до суду направили адвокати Базалєя. Захисник Євген Самойлов каже: підозрюваний провини не визнає. Колегію суддів проситимуть зняти з нього домашній арешт.

«В першу чергу, це необґрунтована підозра, тому що вона не доведена документами. Як приклад — немає об’єктивних документальних доказів, що Макарюк є журналістом. Також немає ризиків, які перерахував слідчий суддя. Було б правильно дотримати права на захист підозрюваного, об’єднати дві апеляційні скарги та розглянути обидві на одному засіданні», — говорить Самойлов. 

Конфлікт на ринку «Барабашово» стався 7 чеврня. Це була сутичка між групою невідомих та підприємцями торговельного центру. Під час бійки, за даними поліції, були травмовані 7 людей. Серед них і оператор програми «Вісті» Вадим Макарюк.

Після бійки на ринку «Барабашово» у поліції відкрили сім кримінальних проваджень. За фактом групового порушення громадського порядку, блокування транспорту, нападу на журналіста та нанесення легких тілесних ушкоджень.

Раніше у справі про побиття Вадима Макарюка підозру оголосили 26-річному Сергію Козлюку. Статті: «перешкоджання діяльності журналіста», «хуліганство» та «погроза або насильстві щодо журналіста». Чоловік підозри не визнав. Йому вибрали запобіжний захід – 2 місяці домашьного арешту.

21 червня підозри оголосили ще двом фігурантам. 26 червня Олегові Радченко та Іллі Альошкіну вибрали запобіжні заходи у вигляді цілодобового домашнього арешту. Обидва підозри не визнали.

Михайло Базалєй — четвертий фігурант. На засіданні, коли йому обирали міру запобіжного заходу сказав: на ринку опинився випадково. Сьогодні з журналістами спілкуватись відмовився. Обидві сторони щодо переносу засідання не заперечували. Судді відклали розгляд справи до першого серпня.